Ce frumos e sa vezi oamenii :)

Din august am lucrat la un ONG in Oslo. Norwegian Refugee Council pe numele lui. Am stat pe strada cam 6 ore pe zi pe strada si am vorbit cu oamenii. Despre organizatie, despre refugiati, despre razboaie, despre mine, despre multe lucruri :) Maine e ultima mea zi de lucru. Proiectul la care lucrez se termina. Nu vor mai fi oameni portocalii pe strada care incearca sa opreasca oamenii sa le vorbeasca despre cum ar putea sa ii ajute pe ceilalti. Putin de la ei, foarte mult pentru altii. The Norweigean Refugee Council ii ruga pe oameni sa dea un sfert din cat costa o paine ca 1-2 copii sa aiba mancare o zi intreaga.

Am stat multe ori, pe foarte frig, nu foarte soare si foarte ploaie pe strada, incercand sa vorbesc cu oamenii. Si am vorbit cu oamenii. Si ma gandeam ca ce frumos e sa vezi in felul asta un oras. Il simti altfel, decat sa vezi doar cladiri sau sa vorbesti cu cativa oameni. Aici, unde am lucrat, vorbeam cu tot felul de oameni, care mai de care mai diferiti si de toate varstele. Si am ramas cu atatea povesti frumoase si atatea impresii frumoase :) Mai toti oamenii din Oslo sprijina deja cateva organizatii nonguvernamentale. Toata lumea ajuta pe toata lumea. :) O societate bogata, care da ceva in schimb. Si vor sa ii ajute pe ceilalti, care nu au avut norocul sa se nasca intr-o astfel de tara.

Si e frumos. E frumos sa primesti sute de zambete pe zi. Eu sunt omul care imparte zambete pe strada :) Desi, e asa de obositoooor. Ca normal, ti se schimba dispozitia cu fiecare om care iti vorbeste urat, iti zambeste frumos, nu te saluta, iti spune cuvinte frumoase. Dar na, e frumos :) A fost foarte frumos ce am facut eu aici. A fost frumos sa vorbesc cu oamenii.

Foarte frumos. :)

  del.icio.us this!

1 Response so far »

  1. 1

    Raluca Hippie said,

    October 28, 2009 @ 6:40 am

    Foarte foarte fain :)

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words